пятница, 17 октября 2008 г.

china culture traditions



Leuk woord, "transparantie". Sinds het Enron schandaal moet ineens alles naar "realtime" waarde op de balans worden gezet. Dit geld zeker voor vaste activa, zoals je huis. Als je dan een president hebt, Bush bijvoorbeeld, die verkapt namens Fanny May, iedere armoedzaaier een eigen huis belooft, dan weet je dat er iets kan gebeuren. Voorgaand aan die actie heb je dan ook nog Greenspan met zijn gematigde groei strategie. Iedere keer als er minder bestedingen zijn door consumenten verlaag je de rente, nooit meer recessie. Verder leeft iedereen in America van zijn creditcard� en is een dubbele hypotheek normaal. Nu de armoedzaaiers ook een hypotheek aangaan kun je wachten op een probleem.



Alle bedrijven zien door de huizenprijs stijgingen ook hun vaste activa meestijgen, dat betekend dat er meer geleend kan worden Zo leent iedereen en de rente kan niet meer stelselmatig laag worden gehouden.



Dan heb je de banken, die kunnen onder dit systeem geld blijven maken, iedereen leent toch wel. Een beetje bankdirecteur gaat ook bedrijvigheid ontwikkelen. Mensen van de cijfers zijn namelijk heel erg goed in toekomst kijken en hebben feeling met de markt(not). Bank personeel dat hooguit de tent bewaakt krijgen jaarbonussen van 300k. Is heel normaal. Hoe iemand ooit zoiets verdienen kan wordt niet over nagedacht. Onlangs hadden 5 bankmanagers in London een lunch gehad ter waarde van 150.000 pond. Normale zaak, hoort er allemaal bij....



Totdat ineens al die armoedzaaiers een aflossingsprobleem kregen. Mocht je in de real estate willen, stap dan nu in de huizenmarkt in America. Ze gaan er bij bosjes uit voor 20.000 dollar.



De banken storten in, Fannie May wordt gered omdat er 8 jaar geleden een lijntje naar Washington is gelegd, de rest valt.



Wij houden ABN AMRO en Fortis verdwijnt. Kost een beetje, maar goed. Onze VOC verwant blijft� bestaan.




colorado fauna, china culture traditions, china cultured from marble panel wall, china cultures.



Комментариев нет: